Так сказав учора на прес-конференції Голова Конституційного Суду Іван Домбровський, але він вважає це нормальним, адже аргументи та критика ЗМІ дають можливість зрозуміти, «що в королівстві не так». Він також зізнався, що причиною скликання прес-конференції стала лише критика роботи суду, а особливо його закритості. Однак це й не дивно, оскільки новий склад Конституційного Суду приступив до роботи 1 жовтня минулого року і отримав у спадщину від попередників 57 конституційних подань та звернень.

Про подання Президента щодо Закону «Про Кабінет Міністрів України» Іван Домбровський уточнив: воно стосується процедури прийняття та оприлюднення закону та було подано з проханням розгляду у місячний термін, але рішення «швидкого» розгляду залишається за судом. У Конституційному Суді нині вісім звернень Президента. А стосовно справи про політичну реформу Іван Домбровський зауважив, що будь-яких звернень до Конституційного Суду немає.

Загалом, на сьогодні в суді — 60 подань та звернень, з 26 з них вже прийнято рішення (зокрема, про відмову у відкритті провадження або про закриття провадження). 2007 року до Конституційного Суду надійшло 14 подань та звернень, в яких домінують політичні питання.