Столицю автономії знову «обезглавили», оскільки Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу Геннадія Бабенка на ухвалене ще торішнього липня рішення Залізничного районного суду Сімферополя і відмовився визнати його міським головою.

Тоді Залізничний райсуд визнав вибори міського голови Сімферополя недійсними, заборонив Г. Бабенку виконувати обов`язки міського голови і зобов`язав територіальну виборчу комісію призначити нову дату виборів. І хоча відтоді минуло дев`ять місяців, жодне рішення суду досі не виконане. Увесь цей час не стихає запекла судова боротьба за крісло сімферопольського градоначальника між двома претендентами, які балотувалися на цю посаду: Олександром Гресом і Геннадієм Бабенком. До того ж останній, незважаючи на рішення суду, вже двічі складав присягу міського голови.

Тим часом Г. Бабенко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду України, каже, що «виконувати це судове рішення не збирається», бо він «нічого не порушував», а «вихоплена із судового контексту інформація не дає жодного адекватного уявлення про законність чи незаконність перебування на цій посаді». Нагадаємо, що підставою для судової тяганини стало зняття з реєстрації в день голосування одного з суперників Г. Бабенка — О. Греса. Останній негайно оскаржив у суді дії сімферопольської виборчої комісії, яка зняла кандидата з реєстрації вже після початку голосування. Нині чергова судова інстанція видала вердикт: Г. Бабенко обіймає посаду міського голови незаконно. Однак як діяти далі і чи призначить комісія перевибори, невідомо й досі. Тим паче що чимало правознавців вважають: закривши справу про вибори, ще минулого літа чітку крапку в цій справі поставив Апеляційний суд Криму.

Крим.