Після місячного перебування на посаді новий голова Сумської облдержадміністрації Павло КАЧУР поділився враженнями від побаченого та оприлюднив головні напрями дій влади на 2007-й рік.

Сьогодні ситуація в регіоні не може радувати, адже близько 13 відсотків працюючих сумчан одержують зарплату, нижчу від прожиткового мінімуму, упродовж багатьох років черепашачими залишалися темпи будівництва, через серйозні прорахунки в агропромисловому секторі економіки області не засівається близько третини орної землі. Отож торік у пошуках роботи Сумщину покинули 43 тисячі чоловік працездатного населення, а в окремих районах і населених пунктах області співвідношення між народжуваністю й смертністю становить сьогодні 1 до 5. «Це сигнал для влади, що люди не пов’язують своє майбутнє з цією територією», — заявив П. Качур. Украй невтішним виявився і фінансовий аналіз роботи промисловості регіону, який засвідчив, що із сумського «басейну» торік витекло на 3,6 мільйона гривень більше, ніж влилося.

Відповідно до ситуації були визначені й пріоритети на нинішній рік. Передусім ідеться про повне погашення заборгованості із зарплати, створення додатково 30 тисяч робочих місць, зростання середньомісячної зарплати на 20 відсотків, повернення у сівозміну більше половини «цілинних» земель. У будівельній галузі — зростання обсягів будівництва до 20 відсотків. В економічній сфері заплановано збільшення обсягів іноземних інвестицій у 1,5 разу. І, нарешті, обласна влада обіцяє повернутися обличчям до проблем в освіті, медицині, культурі та спорті.

Сумська область.