Пять років поспіль січневе студентське свято по-особливому відзначають ці чарівні жінки

Одна з них редактор дитячого журналу «Я сам(а)» Кондратенко, інша поетеса, член Спілки письменників України Петровська і композитор, член Національної ліги українських композиторів та Асоціації діячів естрадного мистецтва Димань. Талановиті жінки викладають в школах, оскільки за фахом і покликанням вони вчителі.

Творче тріо поєднала любов до дітей. Перші вечори проходили в тісному колі друзів та їхніх рідних. Потім в гості до Тетян приходило дедалі більше прихильників їхніх талантів. Чим не нагода відпочити від сірої буденності? Насичений сценарій літературно-мистецького дійства не залишав байдужим нікого...

На цьогорічному святкуванні поряд із заслуженою артисткою України Ольгою Мовчан, чий виступ став окрасою програми, засвітилися юні «зірочки», виконавиці пісень. Дівчаток навчає Тетяна Димань. Аня Москалець, наприклад, займається у неї лише чотири місяці, але неозброєним оком помітні її неабиякі здібності.

Атмосфера домашнього затишку та тепла панувала в приміщенні галереї, яку любязно надав директор Фонду сприяння розвитку мистецтв Юрій Круліковський.

Щирі вітання лунали з вуст запрошених членкинь Києво-Святошинської та обласної філії Міжнародної громадської організації «Жіноча громада» та голови Київського осередку асоціації жінок «Славія» Алли Негрієнко.

Тетяна Кондратенко подарувала дітям журнал, якому в квітні цього року виповниться 10 років. Ця дивовижна жінка, в унісон назві свого видання — «Я сам (а)» —випускає його ... сама. Вона обїздила майже всю Україну, організовуючи зустрічі з дітьми. «Моя головна мета друкувати те, що цікаво малечі, що допомагає їм розвиватися та виховує в них кращі людські якості», — каже пані Кондратенко.

На жаль, останніми роками часопис переживає скрутні часи. Бракує державної підтримки, яка передбачена законодавством України. Але попри все, видання продовжує дарувати дітям цікавий ігровий світ.

Київ.

На знімку: Тетяна Кондратенко на зустрічі з дітьми.

Фото з архіву «Голосу України».