Викладачі біологічного факультету Запорізького національного університету (ЗНУ) взяли участь у новій екологічно-освітній акції, ініціатором якої виступила Запорізька облдержадміністрація.

За дорученням заступника голови ОДА Миколи Фролова редколегія у складі 45 викладачів ВНЗ та закладів середньої ланки освіти регіону на чолі із завідувачем кафедри загальної та прикладної екології ЗНУ кандидатом біологічних наук Олександром Рильським у рекордний термін (із травня по вересень 2006 року) підготували серію підручників з «Екології рідного краю» для учнів 1—11 класів ЗОШ. Книжки вийшли під грифом Міністерства освіти та науки України і рекомендовані для викладання у середніх загальноосвітніх школах.

Кілька років тому в Запоріжжі також підготували навчальну програму й підручники з «Історії рідного краю».

Тепер перед науковцями постало не менш важливе завдання: познайомити дітей із особливостями рідного довкілля, адже деякі з видів флори та фауни Запоріжжя унікальні.

Викладатимуть предмет у школі вчителі біології, а з початку нового навчального року, коли біологічний факультет ЗНУ здійснить перший випуск бакалаврів зі спеціальності «Екологія», за справу візьмуться фахівці.

Школярі нашого регіону тепер мають змогу вивчати екологію рідного краю, знайомитися із його тваринним та рослинним світом, зазначає декан біологічного факультету професор Людмила Омельянчик. Вони знатимуть, як оберігати природу, дбати про неї, захищати себе і своїх близьких від впливу негативних чинників довколишнього середовища. Ці підручники, впевнена, стануть корисними підростаючому поколінню.