На івано-франківських ринках городина конкретно розділилась на стару й молоду. Суттєво різняться й ціни на минулорічний та нинішній врожаї.
Першість за дороговизною вперто тримають помідори та свіжі ягоди. Томати — від 28 до 20 гривень за кілограм, найдорожчі полуниці сягають — 25. А черешні коштують так само, як помідори. Молода картопля помалу спадає в ціні, можна придбати за 15—10 гривень. Проте овоч завізний, і продавчиня Оксана навчила, як розрізняти, яка звідки родом. Вона пропонує тільки херсонську та закарпатську бараболю, а польську вже давно не возять (бо «люди її бояться»). Зрештою, при виборі другого хліба запросто можна скористатися старим дідівським методом: якщо картопля із землею — значить, наша. Молода морква — 20 гривень за кіло. Відразу видно, що овоч чужоземний, тому покупці здебільшого віддають перевагу минулорічній, яка коштує сім. Така само історія і з буряком нового врожаю — надто великий, щоб бути «своїм», та й коштує до 15 гривень на противагу п’яти. Капуста наразі тримається на позначці 7—8 гривень, стара цибуля — 10—12, за пучечки зелені правлять стабільні 2 гривні, однаково — по десять — коштують огірки та кабачки.
Трохи вгамувалася вартість яєць: домашні — 13 гривень за десяток, фабричні — 8. Дещо збавили в ціні свійські сметана і кисломолочний сир: першу можна виторгувати менше як за 15 гривень за півлітра, так само вдається збавити і на сирі. Невпинно дорожчає цукор, певно на гривню щотижня; за 10 гривень уже не знайдеш, а в деяких супермаркетах на цінниках з’явилась цифра 13. Буквально за тиждень здорожчала жива риба, короп підскочив у ціні від 38 до 46 гривень. Незмінною, хіба що, залишається вартість борошна, плюс-мінус декілька копійок, тримається на рівні 5 гривень за кілограм. 
 
Івано-Франківська область.