Депутати Вінницької облради висловили протест Міністерству юстиції стосовно його методів призначення нового начальника обласного управління юстиції. Рішення з цього приводу підтримали 63 із 74 присутніх у залі обранців.

Упродовж десяти днів ми намагалися звязатися з міністром, щоб зясувати причини звільнення начальника управління юстиції. Але з нами ніхто не захотів спілкуватися, зазначив у своєму виступі депутат облради, голова облдержадміністрації Олександр Домбровський. У нас немає претензій до повноважень будь-якого міністерства. Але до думки регіону треба ставитися з увагою і повагою. У цьому конкретному випадку нашу позицію проігнорували.

За словами виступаючого, наведений приклад, на жаль, не єдиний. «Нам дотепер незрозумілі причини звільнення з посад колишнього начальника ДПА в області Володимира Деця, начальника УМВС, депутата облради Василя Дремлюги, а тепер і начальника управління юстиції Василя Берлізова, продовжив О. Домбровський. Жодних претензій, жодних зауважень до їхньої роботи зі столиці ніхто нам не висловлював, але всі вони звільнені з посад».

Проблема полягає в тому, вважає керівник регіону, що з Києва хочуть керувати областю, приймати рішення кулуарно, підкилимно, але при цьому всю відповідальність за стан справ у регіоні покладають на місцеву владу.

Нового начальника управління юстиції представляв один із заступників міністра цього відомства. Ніхто з керівників області не брав участі у цій процедурі. Навіть колектив не вдалося зібрати у повному складі.