Коли порахували вартість борщового набору, і, з’ясувалося, що він дешевший, ніж у середньому по Україні. До того ж зазначимо, суттєво дешевший — в області він коштує 37,13 гривні, а середній по державі показник — 39,7. Зважимо, що сталося це в умовах, коли тільки за квітень вартість борщику злетіла догори майже вдвічі. А щодо травня, то днями молода картопля впала в ціні з понад 20 гривень за кілограм до 7—10 гривень. Тобто, продається вона десь за ціною старої. Щоправда, «кусається» цибуля — 12—13 гривень за кілограм, трохи дешевша молода капуста.
Суттєво подешевшали хіба що огірки — якісні можна знайти за 7—8 гривень. А ось помідори поки що тримають планку в майже 20 гривень і не збираються здаватися.
Яблука на запорізьких ринках продаються не дешевше десятки, хоча можна знайти і по двадцять. Полуниця минулими вихідними не опускалася нижче від 29 гривень, але має тенденцію до здешевлення.
Натомість помітно дорожчають крупи; до того ж із серії найдешевших — ячна та пшенична — вже менше як за чотири гривні, напевне, і не продаються.
Зате стабільність на м’ясних фронтах: там усе, як і минулого року — від 45 до 60 гривень, в залежності від виду і якості.
Риба привозна (в основному норвезька) як стрибнула в ціні разом із курсом долара, так і продовжує відлякувати пенсіонерок своїми цінниками.
І ще: статистика знайшла, що вершкове масло, сметана, сир на Запоріжжі ледь не найдешевші в Україні. Може, й так, бо статистика знає все. Хоча в деяких торговельних мережах літр кефіру можна купити і за 15 гривень, і це за умови, що закупівельна ціна сировини у селах області минулорічна — тобто трохи більше від двох гривень за літр. А на базарі літр молока коштує 6—7 гривень.
 
Запоріжжя.