Представника від України для участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2007» глядачі обиратимуть 9 березня за допомогою інтерактивного голосування.

Як повідомив на прес-конференції в Києві президент Національної телекомпанії України Віталій Докаленко, цього року не буде проводитися масштабна акція. Серед претендентів — популярна Вєрка Сердючка. Образ провідниці і запальні пісні артиста Андрія Данилка неоднозначно сприймає вітчизняний культурний і політичний бомонд. Утім, вирішуватимуть, кому підкорювати Європу, не вони, а глядачі.

Станом на 10 лютого журі Національної телекомпанії України (НТУ) зареєструвало 18 заявок, серед яких відібрано 8 найкваліфікованіших, на думку журі, претендентів. Серед них Євгенія Власова, Віталій Козловський, Олена Гребенюк, Андрій Данилко, відомий як Вєрка Сердючка, Василь Бондарчук, гурти «Авіатор» і «не Ангели»... 9 березня на телестудії НТУ пройде фінальний концерт. Переможця обиратимуть глядачі інтерактивним голосуванням. За однакової кількості голосів фіналіста визначить журі.

Цього року Україна вперше візьме участь у танцювальному «Євробаченні» і вдруге — в дитячому пісенному змаганні. У європейському пісенному конкурсі Україна брала участь 4 рази. Найвище досягнення —перемога української співачки, а нині народного депутата України Руслани Лижичко 2004 року.

Фінальний концерт «Євробачення-2007» пройде 12 травня у столиці Фінляндії.