Трагедія сталася минулої п’ятниці поблизу села Гать Луцького району. Випробовуючи виготовлений власними руками дельтаплан, розбився 47-річний місцевий фермер Василь Поровчук.

Мрію піднятися в небо він мав давно. Тож вирішив скласти дельтаплан. Двигуна придбав у Рівному, крила — у Харкові, інші деталі — у Дніпропетровську. В грудні роботи було завершено. І ось 9 лютого в присутності родичів і багатьох односельчан він піднявся в небо. Погода того дня була несприятлива для польотів. Однак це не зупинило Василя. Піднявшись на висоту 50 метрів, дельтаплан різко завалився на бік і почав стрімко падати. Коли очевидці підбігли до дельтапланериста, той був уже мертвий. За висновком лікарів, хворе серце не витримало навантаження і розірвалось ще в повітрі. Це, мабуть, і стало причиною трагедії.

У неділю село Гать провело в останню земну путь свого земляка. Василя Івановича односельчани називали місцевим Кулібіним. Він міг зробити все, що хотів, і обов’язково досягав поставленої мети. У його планах було зібрати власний літак. Уже й розпочав роботи. Та не встиг...

Волинська область.