Під стінами Запорізької облдержадміністрації відбулася акція протесту будівельників. Цікаво, що працівників галузі, які мали необережність зв’язатися з бюджетними організаціями — школами, лікарнями, дитсадками тощо — дратують не лише борги держави, а й пені і штрафи, які їм регулярно нараховують податківці.

Ось що розповідає директор ТОВ «Комунтех» Сергій Венедиктов: «Виникає питання: на підставі чого виписуються штрафи, якщо нам винен бюджет? Наші неодноразові заклики здійснити взаємозаліки, забезпечити цільове фінансування на погашення заборгованості для виплати зарплат ігноруються».

Скажемо більше! У чиновників уже давно відпрацьовано метод затикання ротів будь-кому, хто вимагає своїх кревних чи простого виконання законів та договорів. Тоді на надто розумних напускаються зграї перевіряльників. За словами Сергія Венедиктова та його колег по нещастю з інших будівельних фірм, «сьогодні організовано постійний пресинг на компанії та проектні організації Запорізького регіону. І перевіряють усі структури, які лише можна».

Така «допомога» остаточно паралізує роботу галузі. Тим часом тільки по управлінню капітального будівництва Запорізької міськради борг перед будівельниками сягнув 34 мільйонів.