Орден за «бронзу»

Біатлоніста Андрія Дериземлю, котрий на чемпіонаті світу в перегонах переслідування на 10 кілометрів виборов бронзову медаль, нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Відповідний указ підписав Президент України Віктор Ющенко.

На думку посла

Футбол. Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський на прес-конференції в Києві прокоментував шанси України та Польщі в боротьбі за Євро—2012 після скандалу в його країні, пов’язаного з викриттям корупції у футболі. Ті події призвели до усунення від обов’язків президента Польського союзу футболу Міхала Лісткевича.

«Шанси, — сказав посол, — гадаю, є. Ми — безперечні лідери серед решти кандидатів: Італії та Хорватії спільно з Угорщиною. Ми — надійніші. Проблеми, пов’язані зі скандалом в нашому футбольному союзі, неодмінно буде розв’язано до того часу, коли УЄФА остаточно вирішить, кому стати господарем Євро—2012. Ми готові співпрацювати з ФІФА і УЄФА в боротьбі з корупцією у футболі, бо це проблема не тільки Польщі чи Італії, а й багатьох футбольних федерацій світу».

* * *

Київське «Динамо», котре проводить тренувальний збір в Ізраїлі, завтра зіграє перший контрольний матч. Суперник киян — «Маккабі» з Герцлії (початок зустрічі о 15.30). Цей клуб посідає десяте місце в ізраїльському чемпіонаті. 12, 13 і, можливо, 14 лютого динамівці також проведуть товариські поєдинки.

* * *

Усі матчі чемпіонату Італії з футболу в серіях А, В і С відтепер розпочинатимуться не пізніше 15.00 за місцевим часом, повідомляє Рейтер.

За путівки до Києва

Панкратион (вид боїв без правил). Женева (Швейцарія). Міжнародний турнір класу «А». У змаганнях, які вважають найпрестижнішими в Європі, взяли участь команди з 24 країн. За напруженої конкуренції розігрувалися путівки на Європейські ігри з неолімпійських видів спорту, котрі в липні нинішнього року відбудуться в Києві.

До складу української делегації ввійшли спортсмени, які є кандидатами до основного складу національної збірної. І виступили вони успішно. Золоті нагороди в особистому заліку завоювали луганчанин Михайло Ласюченко (категорія 68 кг) і сумчанин Сергій Гузєв (90 кг). Бронзовим призером у вазі до 74 кг став Сергій Данько із Сум.

Черкаська сесія

Міні-футбол. Завтра в Черкасах розпочнеться VІІ чемпіонат України серед команд вищих навчальних закладів. Спочатку десять команд-учасниць, розподілені на дві групи, змагатимуться на першому етапі. Група А: Черкаський інститут пожежної безпеки, Сумський державний університет, Національна академія державної податкової служби (Ірпінь), Національний університет харчових технологій (Київ), Харківський національний економічний університет; група Б: Дніпропетровська державна фінансова академія, Національний технічний університет України (Київ), Національний педагогічний університет імені Драгоманова (Київ), Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Черкаський державний технологічний університет.

По закінченні першого раунду 16 лютого відбудуться стикові матчі, які визначать чемпіона, срібного та бронзового призерів. Проводитимуться також поєдинки за п’яте-шосте, сьоме-восьме місця.

Змагання відбуватимуться за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Всеукраїнської футбольної асоціації студентів. Їх проводитиме Студентська футбольна ліга України (СФЛУ). А інформаційну підтримку надаватиме «Голос України».

Як повідомив перший віце-президент СФЛУ, заслужений тренер України Олег Первушкін, сьогодні відбудеться виїзне засідання виконкому ліги. Йтиметься про актуальні теми розвитку студентського футболу в нашій країні.