Україна налаштована на тісну співпрацю зі Світовим банком. Насамперед йдеться про необхідність залучення серйозних інвестицій. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Шігео Катцу. Віце-президент повідомив, що мета його візиту — переговори із владними структурами України про продовження і розвиток співробітництва.

Окрім цього, поінформував він, у Києві відбуваються засідання групи вищого керівництва банку по регіону Європи та Середньої Азії. Він запевнив, що Світовий банк налаштований на продовження співпраці з нашою країною та її підтримку.

«Ваші умови абсолютно виправдані, зокрема, про обмеження інфляції і боротьби з корупцією. Це повністю збігається з позицією парламенту», — зазначив Голова Верховної Ради. Окрім цього, за його словами, потребує модернізації енергетичний комплекс України і є нагальна потреба у позбавленні від енергетичної залежності.

Ш. Катцу поінформував, що представники Світового банку мають намір вести з українським урядом переговори про спільну діяльність у таких напрямах: досягнення більшої конкурентоспроможності України, модернізація економіки, розвиток соціального виміру, сталий розвиток і охорона навколишнього середовища. Він припустив, що Світовий банк ухвалить рішення про надання Україні позик стратегії розвитку.