Вечірнє засідання 8 лютого

Ще до початку вечірнього засідання народні депутати з фракції «Наша Україна» написали заяву на перерву і заблокували президію та трибуну. Тому Голова Верховної Ради України Олександр Мороз одразу надав слово представнику фракції Ігорю Крілю. Нашоукраїнці вимагали припинити «політичну розправу» і зняти з розгляду питання про звільнення з посади судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Володимира Монича. (Нагадаємо, суддя заборонив главі парламенту оприлюднювати закон про Кабінет Міністрів.) Після того, як Голова Верховної Ради запевнив, що питання цього дня не розглядатиметься, народні обранці зайняли свої робочі місця і прийняли постанови про обрання і звільнення суддів. Головуючий від імені депутатів їх привітав і побажав, щоб вони завжди керувалися законом і принципами справедливості.

Несподівано в сесійній залі з’явився Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, який вніс подання про призначення на посаду віце-прем’єр-міністра з питань АПК народного депутата Віктора Слаути. За нього віддали голос 251 парламентарій.

Народні депутати, переважно з антикризової коаліції, відзначаючи фаховість Слаути, «мудрого як земля і доброго як земля», побажали, щоб він перетворив землю на ту житницю, яка годуватиме не лише всю Європу. Нашоукраїнці обурювалися тим, що не розглядаються кандидатури міністра закордонних справ і Голови СБУ. І бютівці ставили «природне запитання»: «Чи не забагато віце-прем’єрів?», на яке регіонали відповіли, що на селі треба не лише зберегти те, що є, а й відроджувати і розвивати аграрний сектор економіки.

Народні депутати прийняли в першому читанні законопроекти про соціальний діалог, про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року, зміни до закону «Про державну службу». А також ухвалили постанови про підсумки організації оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2006 року та заходи Кабінету Міністрів України стосовно організації відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2007 року.

Крім того, парламентарії прийняли зміни до закону «Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України».