Усе змішалося в Датському королівстві. Ці слова класика дуже точно характеризують політичну ситуацію, яка склалася в Кіровограді після більш як несподіваного рішення міської ТВК про оголошення міським головою комуніста Володимира Пузакова.

У понеділок голова депутатської фракції БЮТ Юрій Давидов на прес-конференції повідомив журналістам про те, що його однопартійці з міської ради не мають жодних претензій до оголошеного нового очільника обласного центру і готові проголосувати за затвердження його кандидатури. Щоправда, за двох умов: збереження посад у міськраді для «бютівців» та недопущення до керівництва представників Партії регіонів. Також Юрій Давидов повідомив про можливість створення єдиної фракції з комуністами і соціалістами. Зважаючи на те, що фракція БЮТ — найчисельніша в міськраді і саме неявка на сесію її членів не дала змоги 2 лютого провести інавгурацію міського голови, В. Пузаков буде змушений якщо не погодитися, то хоча б прислухатися до названих пропозицій. Одне слово, є привід для торгів, які стали такі модні в нинішньому вітчизняному політикумі.

Дещо несподіваною є заява обкому та міськкому СПУ, оприлюднена, знову ж таки, в понеділок. У ній соціалісти свідомо відмежовуються від дій ТВК, висловлюють занепокоєність, що якщо Пузаков стане міським головою, його найближчими соратниками будуть саме представники Партії регіонів. Також вони скаржаться на тиск, що чиниться на голову фракції СПУ в міськраді Олену Костенко та народного депутата Миколу Садового. Тому фракція соціалістів у міськраді вважає, що «депутати міськради повинні вирішувати на сесіях питання життя міста, а вкрай заплутану виборчу товкучку щодо міського голови залишити до остаточного вирішення цього питання в суді та завершити вибори міського голови новим складом ТВК». Тлумачити заяву можна по-різному: і як принципову позицію, і як натяк про готовність узяти участь у торгах.

Кіровоград.