Міський голова Полтави Андрій Матковський від імені територіальної громади звернувся з запитом до народних депутатів-полтавців — Степана Бульби, Андрія Веревського, Анатолія Кукоби, Миколи Кульчинського, Володимира Левцуна, Олексія Лелюка та Вадима Петренка — з проханням порушити клопотання на державному рівні про постачання для побутових потреб «місцевого» газу. На думку керівника міста, ціна його могла би бути наближеною до собівартості: для населення з незначними доходами — не більше 25 копійок за кубометр, а для підприємств теплоенергетики — в межах 300 гривень за тисячу кубометрів.

Як відомо, Полтавщина — один з найпотужніших в Україні газоносних регіонів, однак люди, які буквально «живуть» на газі, змушені чомусь платити за нього в «росукренергівському еквіваленті».

На думку міського голови, шляхи розв’язання проблеми є: «Насамперед — подолання різниці між собівартістю газу, який добуває Україна (а це трохи більше 100 гривень за тисячу кубометрів), і тими цінами, за якими газ змушені купувати населення і житлово-комунальний комплекс. Причому ця невідповідність (у 4—9 разів!) не поліпшує ситуацію ні для населення та комунального господарства, ні для економіки України в цілому й газонафтового комплексу зокрема». Тож Андрій Матковський вважає, що настав час на державному рівні розібратися: куди, кому і на яких умовах іде газ, видобутий в Україні та безпосередньо на Полтавщині.

Полтава.