Керівник апарату Верховної Ради України В. Зайчук провів зустріч з учасниками програми «Помічник голови комітету Верховної Ради України 2006—2007» на тему: «Діяльність апарату Верховної Ради України».

У зустрічі також взяли участь радник апарату Ю. Щербак, представники університету Індіани (США) та інтерни учасники програми парламентського стажування: молоді представники всіх регіонів України.

Програма «Помічник голови комітету Верховної Ради України» працює в парламенті з 1995 року. За цей час пройшли навчання майже 700 кращих представників студентської молоді України, зокрема, за минулий рік — 60 осіб. Результативність навчання ілюструє те, що майже одна третина стажистів залишаються працювати у Верховній Раді або інших органах державної влади.

Як зазначив Валентин Зайчук, метою такого стажування є ознайомлення з роботою Верховної Ради, саме з процесом творення законодавства, зокрема з надзвичайно складною суттю копіткої роботи апарату, спрямованої на забезпечення діяльності парламенту. За його словами, «Особливу увагу стажисти мають звернути на те, що під час роботи над законами співробітники апарату повинні залишатися поза політикою, відпрацьовувати механізм законотворчого процесу».

На думку керівника апарату, особливу увагу необхідно приділяти інформованості суспільства про роботу Верховної Ради. І в цьому аспекті особливий наголос треба зробити на досягненні максимальної прозорості на всіх етапах процесу законотворення з метою якнайширшого інформування суспільства про спрямування того чи того прийнятого закону на вирішення конкретних питань нашого сьогодення.