Заява прес-служби апарату Верховної Ради України

Претензії міністра оборони Анатолія Гриценка, що начебто Голова Верховної Ради України Олександр Мороз коли-небудь образливо висловлювався на адресу А. Гриценка, тим паче робив які-небудь заяви, нічим не обґрунтовані.

Викликає сумнів те, що А. Гриценко, як міністр українського уряду, усвідомлює ступінь відповідальності за свої слова. Голова парламенту ніколи не допускав і не допускає образливих заяв ні на адресу міністра, ні на адресу будь-якого іншого громадянина країни.

Ті нічим не обґрунтовані виступи, які продовжує робити А. Гриценко, показують, що спроба дискредитації Голови парламенту України з його боку не є випадкова. Шкода, що міністр оборони використовує свій високий офіційний статус для дестабілізації відносин між урядом і парламентом. Навряд чи заняття «чорним піаром» та політичними технологіями входить до його компетенції.

***

Учора народний депутат Ярослав Мендусь від імені Соціалістичної партії знову зажадав від Анатолія Гриценка публічних вибачень перед Олександром Морозом. Як повідомили «Голосу України» в Міністерстві оборони, Гриценко «ніяк не відреагував» на ці вимоги. Він лише ще раз підтвердив, що свою думку з цього приводу вже висловив і продовжує працювати у звичному режимі.

Вчора ж під час колегії Міністерства праці і соцполітики Премєр-міністр Віктор Янукович так прокоментував інформаційний конфлікт між Головою парламенту і міністром оборони:

Ми можемо зясовувати відносини, коли збираємося, і, умовно кажучи, тягаємо канат з будь-якого питання. Це нормальний підхід. Але в державі мають бути спокій і стабільність. І їх повинні забезпечувати всі гілки влади. Це питання стосується не тільки Гриценка. Ми маємо поважати посадових осіб високого рівня. І не можна про них говорити в образливій формі. Ви чули коли-небудь, щоб я казав щось погане про Президента?