Обдурені вкладники «Еліта-Центру» прийшли до Київської міськдержадміністрації з протестом: рік тому влада пообіцяла розв’язати їхню проблему, але не дотримала слова. Учасники мітингу навіть намагалися спорудити для себе «дім» перед самісінькою адміністрацією, але підоспів загін спецпідрозділу міліції: бійці «Беркута», тобто КМДА перемогла.

Таких «еліт», як з’ясувалося, в Україні не одна. Але масштаби київської афери перевершили їх усі. Вона стала лакмусовим папірцем, який проявив безглуздя законодавства у цій галузі, продажність і безпомічність владної політичної «еліти» та її відносин з народом. Коли обдурені інвестори почали вимагати захисту в КМДА, тодішній її очільник Омельченко заявив, що це — приватна справа самих постраждалих. Чим скористався його наступник, щоправда, ще кандидат на посаду київського голови Черновецький. Він вважав, що до виникнення злочинної будівельної піраміди призвела недбалість міської влади, а також «невпевнені в результаті виборів і політичному майбутньому чиновники, які наостанок намагаються щільніше набити власні кишені».

Звісно, сам кандидат — «не такий», як попередники. Тож він пообіцяв розв’язати проблему постраждалих. Це, втім, не завадило йому менш ніж за півроку зробити щодо цього нову заяву: «Я не буду займатися проблемами всякої буржуйської наволочі» — це про тих само вкладників, щоправда, котрі вже віддали за нього свої голоси на виборах...

Унаслідок злочинних махінацій «Еліта-Центру» постраждали понад 1,5 тис. інвесторів, збиток становить 400 млн. грн. Рік тому проти цієї компанії порушено кримінальну справу, яка досі не рушить з місця, бо на перепоні стоять закони, що суперечать один одному. Міська влада, котра донині вдавала, начебто переймається цією проблемою, дуже очевидно почала рачкувати від власних обіцянок. Приміром, з наданих 20 земельних ділянок лише 12 придатні для використання, та й ті чомусь ніхто не поспішає забудовувати. То йшлося про компенсації для обдурених та інші «прожекти», які, втім, ніхто й не намагався реалізувати, то пообіцяли надати житло 330 із 1,5 тисячі інвесторів «Еліта-Центру», в що ніхто не вірить. А от «багаті постраждалі», котрі намагалися будувати квартири на продаж, заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, жодних компенсацій від міста не одержать. Тим часом досі не складено навіть список усіх інвесторів, не кажучи про те, що не з’ясовано, хто з них будував квартиру для власного мешкання, а хто на продаж. З другого боку, а хіба закон забороняє це робити? Тим часом жодних гарантій, кажуть адвокати постраждалих, одержати навіть обіцяне міською владою немає.

Тож боротьба обдурених шахраями киян з владою триває. І важко сказати, що переможуть у ній постраждалі. Бо міський голова вже чомусь не поспішає з «виходом» до народу, як це було одразу після виборів, хоч як скандували протестувальники: «Мера! Мера! Мера!». Й інший міський керівник, трохи нижчого рангу, пихато пояснив журналістам: мовляв, він не може «на кожен «чих» залишати іншу роботу!»

А як щодо служіння народу, шановні?