Керівництво ФК «Ліверпуль» оголосило про продаж контрольного пакета акцій американцям Жоржу Жиллетту і Тому Хіксу, повідомив офіційний сайт УЄФА. Сума угоди оцінюється в 265 мільйонів євро.

Жиллетт і Хікс висловили готовність викупити акції «Ліверпуля» по 7600 євро за кожну, а також погасити борги клубу в розмірі 333 мільйонів. Мільярдер Хікс володіє у США бейсбольною командою «Тексис Рейнджерс», а також клубом НХЛ «Даллас старс». Жиллетт, у свою чергу, є власником хокейного клубу «Монреаль Канадієнс».

«Ліверпуль» переймався пошуком інвесторів протягом двох останніх років. Отож у мерсисайдському клубі сподіваються, що за допомогою нових власників «червоні» зможуть боротися лише за серйозні призи і стати господарями нового стадіону.

Жиллетт і Хікс мають намір побудувати 60-тисячний стадіон, проектування якого вже схвалено міською адміністрацією. «Гадаю, це серйозний крок для «Ліверпуля», власників акцій клубу та наших уболівальників», — відзначив президент клубу Девід Мур. А виконавчий директор «Ліверпуля» Рік Перрі додав: «Це початок нової ери».

Хвиля придбань в англійському футболі почалася 2003 року з продажу «Челсі» російському мільярдерові Роману Абрамовичу. 2005 року на сцену вийшов американський магнат Малколм Глейзер, котрий викупив контрольний пакет акцій «Манчестер Юнайтед». І от тепер власникам із США належить «Ліверпуль». Цікаво, що ці три клуби успішно вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Ліверпульці в першому раунді плей-оф зустрінуться з чинним власником Кубка чемпіонів «Барселоною».