Завод «Аквавіт» першим серед підприємств рибної кулінарії пройшов міжнародну систему аудита безпечності харчових продуктів

У жовтні 2001 року в Іллічевську запрацював завод із виробництва крабових паличок «Аквавіт». Його продукція під назвою «Водний мир» полюбилася не тільки одеситам, а й жителям усієї країни. Асортиментний ряд «Аквавіту» — заморожені крабові палички та крабове м’ясо в різних розфасовках. Щомісяця на прилавки магазинів країни завод поставляє 450 тонн продукції. У січні нинішнього року тут відкрили третій завод із виробництва крабових паличок — «Аквафрост». Його директор Володимир Пустовіт стояв біля витоків виробництва цієї незвичайної в Україні продукції.

— Сьогодні підприємства «Аквавіт», «Аквафудс» і «Аквафрост», — розповідає Володимир Пустовіт, — виробляють близько 20 тисяч тонн продукції. На «Аквафрості», як і на кожному заводі, — сувора санітарна дисципліна. Спецодяг, особиста гігієна — необхідні умови для пропуску на завод. Важливо і те, що в червні 2004 року ТОВ «Аквавіт» першим серед підприємств рибної кулінарії України пройшло міжнародну систему аудита безпечності харчових продуктів. Експерти із США та Держстандарту України дали високу оцінку дотриманню на підприємстві санітарних норм.

Популярність продукції «Аквавіту» можна пояснити. Начальник цеху крабових паличок Олександр Кузенний розповів, що у процесі виробництва використовують японські та французькі технології, а головний технолог підприємства Олексій Смородинов доповнює:

— У нас використовуються тільки натуральні продукти — сурімі (рибний білок), картопляний крохмаль, олія, очищена питна вода, цукор, натуральний крабовий аромат і харчовий барвник. Після декількох стадій виробничого циклу продукцію упаковують у гнучку плівку.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.