Футбол. Нападник клубу «Белуїздад» Мохамед Сеїф Еддін Амрун наприкінці минулого тижня повернувся до Алжиру після того, як пройшов оглядини в київському «Динамо». За повідомленням алжирської преси, 23-річний футболіст погодився підписати чотирирічний контракт з українським клубом. Однак майбутній сезон проведе на правах оренди в одному із клубів російської вищої ліги. Втім, кілька днів тому Амрун мав отримати візу до Ізраїлю, щоб приєднатися до київського «Динамо», котре продовжує підготовку до сезону в цій країні.

У Києві Амрун у складі «Динамо-4» взяв участь у традиційному турнірі памяті Олега Макарова. Разом з іншими гравцями, які перебувають на перегляді в «Динамо» і легіонерами київського клубу, котрі не потрапляють до основного складу, алжирський форвард зіграв у двох матчах. У півфіналі забив мяча і допоміг «Динамо-4» вийти до фіналу. Цей форвард у минулому сезоні забив десять мячів за свій клуб. А в нинішньому додав ще три голи. Встиг Амрун дебютувати і в національній збірні Алжиру.

Офіційно цю інформацію в клубі «Динамо» (Київ) поки що не підтвердили.

Київський «Арсенал» вирушив до турецької Анталії на другий навчально-тренувальний збір, який триватиме до 21 лютого. У складі: воротарі Вадим Деонас, Андрій Назарук, Євген Копил (25.05.1986, попередній клуб — «Динамо-2» (Київ); оборонці Тарас Ільницький, Сергій Литовченко, Олег Шандрук, Юрій Беньо, Євген Євсєєв, Артем Федецький (26.04.1985, попередній клуб — «Шахтар-2» (Донецьк), Анатолій Кіцута (22.12.1985, попередній клуб ФК «Харків»); півоборонці Даріо Брглес, Івіца Пірич, Євген Бредун, Костянтин Ярошенко, Сергій Мізін, Сергій Закарлюка, Валерій Заваров, Олег Герасимюк, Артем Старгородський (17.01.1982, попередній клуб — «Кримтеплиця» (Молодіжне); нападники Олександр Батальський, Іван Пєрич, Лаша Джакобія.

Луганська «Зоря», яка після першого кола чемпіонату України посідає передостаннє місце в турнірній таблиці, під час зимової перерви підсилилася кількома досвідченими виконавцями.

Контракти з луганським клубом підписали екс-гравець московського «Торпедо» та збірної України Сергій Кормильцев, воротар Андрій Нікітін, Мірко Буневчевич, Максим Аристархов та Володимир Зеленбаба. Останній підписав угоду з клубом на півтора року, інші футболісти належатимуть «Зорі» до закінчення сезону.

На знімку: динамівцям приємно тренуватися в Ізраїлі (Шацьких, Каддурі, Мілевський).

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (прес-служба ФК «Динамо»).