«Ми ніколи не вели переговорів з Росією щодо діючої газотранспортної системи» — підкреслив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів. Він зазначив, що Україна відстоюватиме свої національні інтереси, зміцнюючи при цьому співробітництво з Росією для забезпечення своїх позицій у транзиті газу в Європу.

«Мова не йде про те, що Україна будує стратегію, яка буде якось здавати державні інтереси, ми їх відстоюємо дуже жорстко, однак будуємо відносини з Росією на партнерських принципах», — наголосив Віктор Янукович. Водночас прем’єр вважає, що закон, прийнятий Верховною Радою 6 лютого, який забороняє маніпуляції з власністю НАК «Нафтогаз України», не дав нічого нового, оскільки ці питання уже регулюються чинним законодавством. «Це суто політична гра», — так висловився прем’єр.

Він зазначив, що Україна обговорює з Росією будівництво газопроводу на ділянці Богородчани—Ужгород. І додав, що будувати цю ділянку варто тільки за наявності додаткових обсягів ресурсів, які «може дати лише Росія». Віктор Янукович навів як приклад нафтопровід Одеса—Броди, який простоював багато років. На думку прем’єра, поставки газу в Європу збільшуються,л і можливі шляхи постачання проходять через Україну, Білорусь, а також Туреччину. А тому, на його думку, «нам варто дивитися вперед, і ми сьогодні маємо відстоювати позиції дружніх партнерських відносин із стратегічними партнерами».

Прем’єр-міністр не обминув і теми політичної ситуації в країні. Зокрема, Віктор Янукович звернув увагу на те, як відбувалося у вівторок відкриття третьої сесії Верховної Ради. На його думку, «воно починалося так не випадково, оскільки йде протистояння політичних сил, жорстке протистояння, яке, на жаль, не приносить позитиву, зокрема у відносинах з нашими партнерами».

Віктор Янукович піддав критиці міністра оборони Анатолія Гриценка і зажадав, щоб той вибачився перед Головою Верховної Ради Олександром Морозом за висловлювання на його адресу.

На засіданні Кабінету Міністрів було прийнято низку рішень. Зокрема, щодо збільшення квот на експорт зерна.