Зміна функцій і повноважень владних інституцій, больові точки цього процесу, експертні політологічні оцінки та прогнози розвитку ситуації на Олімпі влади — таку проблематику порушують законодавці, урядовці, вчені, журналісти в лютневому числі журналу «Віче». Експертне опитування іменитих політологів, а також користувачів сайту журналу «Віче» www. vіche. іnfo хоча й мають певні розбіжності, однак загальна тенденція прогнозів може сприйматися як своєрідний сигнал очікування загострення політичної ситуації в державі. А з другого боку, потребу в реформуванні повноважень самоврядування доводять у публікаціях на шпальтах «Віча» голови рад різних рівнів, зокрема Луганщини, де найближчим часом планують обговорити проблематику регіональної політики на засіданні Консультативно-дорадчої ради при Голові парламенту. Порушені луганчанами на сторінках «Віча» питання децентралізації влади так само болючі і для представників самоврядних громад Тернопільщини, Рівненщини. Проблематику самоврядних громад редакція «Віча» продовжує висвітлювати і під уже традиційною рубрикою «Гетьманськими столицями, козацькими шляхами». Цього разу історична розвідка присвячена Чигирину — першій гетьманській столиці, перипетіям боротьби за владну булаву серед Богданових родичів, котрі й зрадили його, відродженню історико-культурного заповідника «Чигирин», знаменитої Посольської вулиці.

З проблематики самоврядування виступають на сторінках «Віча» і вчені. А загалом у розділі «Наукова бібліотека» публікуються праці з історії, політології, права, міжнародних відносин.

«Віче» продовжує публікацію читацької пошти під рубрикою «Великий голод. Стань свідком злочину», а також подає точку зору представника ООН щодо голодомору в Україні.

Під рубрикою «Проект — закон — дія» проаналізовано з різних позицій законопроектну роботу з пенсійної реформи, земельного законодавства, створення державної програми підтримки сім’ї на період до 2010 року. Захоплюючі інтерв’ю з провідними вченими — дослідниками космосу, кліматичних аномалій та довгострокового прогнозування погоди, відкриття українських учених у цій сфері, а також прикладні матеріали, зокрема, прогнози погоди та опадів на місяць уперед стануть у пригоді кожному читачеві «Віча».

Читаймо «Віче», передплачуймо, листуймося!

04053, Київ-53, пров. Несторівський, 4 або e-maіl: vіche@rada.gov.ua