Брюссель (Бельгія). Тут відбувся позачерговий конгрес Європейського боксерського союзу (EBU), котрий обєднує десь три десятки професіональних організацій. У його роботі участь брав президент Національної ліги професіонального боксу України (НЛПБУ) Михайло ЗАВЯЛОВ (на знімку). Він дав ексклюзивне інтервю «Голосу України».

Ми зібралися для того, щоб обрати нового президента EBU. На жаль, іспанець Рубен Мартінез, котрий керував організацією понад 30 років, пішов у кращий світ. Отож у результаті таємного голосування (Україна мала 12 голосів) президентом союзу одностайно обрали бельгійця Боба Ложиста.

І що він за один?

У минулому авторитетний рефері. До речі, він наш великий друг, маємо з ним тісні контакти з 1992 року. Звичайно, сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю.

Які питання розглядалися ще?

Річ у тім, що черговий конгрес EBU має відбутися нинішнього року. Свої кандидатури на його проведення висунули: Італія, Хорватія та Україна. Після докладного обговорення рада директорів одностайно затвердила нашу кандидатуру. Було враховано високі здобутки українців на професіональних рингах світу та Європи. А ми маємо досвід проведення таких заходів, європейські конгреси вже приймали. Отже, 9 червня в Києві відбудеться черговий.

Фото з архіву «Голосу України».