який не наважився забудувати навіть Омельченко

Сьогодні на сесії Київради розглядатимуть питання про вилучення частини парку на вулиці Мануїльського, який належить Інституту педіатрії, акушерства та гінекології (ПАГ) Академії медичних наук України. У дворі відомої медустанови, де лікують мам та дітей з усієї України, планують збудувати багатоповерховий житловий будинок. Про це повідомив учора на прес-конференції депутат Київради від Соцпартії Сергій Батрук. «Ми будуємо лікарню майбутнього на 5—6 гектарах відведеної у Феофанії заповідної зони», — нагадав депутат. А тим часом у Шевченківському районі, де вже є такий заклад, буде знищено парк і збудовано хмарочос. Місце, де колись була дача Хрущова і де ще залишилися вікові дерева — свідки багатьох історичних подій, не наважився забудувати навіть попередник нинішнього міського голови. Хоча зазіхання вже мали місце.

«За 4 місяці у столиці України Київрадою роздано 398 земельних ділянок загальною площею понад 690 гектарів. 183 із них віддали під забудову, причому аж ніяк не соціальну», — стверджує представник громадського об’єднання «Голос громади Києва» Володимир Бондаренко. Зокрема, 77 ділянок надано для будівництва комерційного житла і тільки одну — для соціального. Крім того, 106 «наділів» віддали під будівництво готелів, торгових та офісних центрів, магазинів, заправок та СТО. 19 ділянок площею 195,4 га виділені в зелених зонах Києва, в тому числі 22,4 га земель лісового фонду. «Дерибан» триватиме і далі, адже, як стверджує «Голос громади», землю в столиці отримують переважно структури, тісно пов’язані з окремими народними обранцями. Часто-густо столичні депутати або їх найближчі родичі є керівниками, співвласниками або акціонерами цих підприємств.

Землю роздають із масовими порушеннями чинного законодавства. «Поза аукціоном продали 41 земельну ділянку загальною площею 30 гектарів. Київська земля, яка дорожчає щомісяця, продається за актами експертної оцінки піврічної, а в окремих випадках — більш як річної давності!» — стверджують представники громадського об’єднання.

Учора ошукані вкладники компанії «Еліта-Центр» відзначили річницю з дня викриття афери черговим мітингом. Постраждалі будували обіцяні їм владою квартири.

На знімку: колишній літакобудівник Володимир Софтенко — вкладник «Еліти-Центр» під час акції вимуровує символічний будинок.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.