5 лютого лідери фракцій «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко і БЮТ Юлія Тимошенко підписали заяву про спільну опозиційну діяльність у Верховній Раді. У ній ці сили заявляють про своє прагнення спільно відстоювати ідеали та цінності, виборені українським народом у 2004 році: свободу, демократію, національну єдність, справедливу соціальну політику. У заяві наголошується, що «Наша Україна» та БЮТ готові розпочати спільну роботу над новою редакцією Конституції України, ініціювати скасування незбалансованих конституційних змін, запровадити імперативний мандат для депутатів всіх рівнів на період формування демократичної політичної системи, домагатися проведення дострокових парламентських виборів і виборів депутатів місцевих рад, посилити та закріпити у новій редакції Конституції статус органів місцевого самоврядування.

Окрім того, між фракціями досягнуто домовленості про ухвалення законопроекту «Про парламентську опозицію», забезпечення співпраці фракцій БЮТ і «Нашої України» в місцевих радах, узгодження позицій фракцій стосовно кадрових пропозицій, які вносяться на розгляд Верховної Ради. Водночас БЮТ та «Наша Україна» заявляють, що ніколи не підтримають змін до Конституції, котрі руйнують систему державного управління, ставлять під загрозу територіальну цілісність країни, деформують систему виконавчої влади або обмежують конституційні повноваження Президента.

Опозиція обіцяє не підтримувати запропоновані коаліцією законопроекти про основи зовнішньої та внутрішньої політики, про Президента, Раду національної безпеки й оборони, про Конституційний Суд, про нормативно-правові акти, про місцеві державні адміністрації, а також будь-які інші законодавчі акти, які звужують права і свободи громадян, суверенітет українського народу, повноваження Конституційного Суду, органів місцевого самоврядування.