Акторка Алла Ковнір слідчий із серіалу «Повернення Мухтара» — багато в чому відповідає своєму екранному образу. «Молода симпатична дівчина з вольовим характером». Але будні Олени Бруснікіної здаються їй дещо нудними: «Кохання хотілося б побільше! Але цього немає в сценарії».

Я особисто пишаюся, що знімаюся в єдиному дитячому серіалі, що у нас іде, зізнається Алла. Разом з дітьми його дивляться батьки, бабусі і всі-всі-всі, кому хочеться доброго, щирого кіно. У нас немає чорнухи, і жодна мама не скаже дитині: вимкни це! Навпаки, дивися, як треба дружити, ставитися і до людей, і до тварин!

Із собакою важко зніматися?

Знаєте, Вася (він же Мухтар) нас дуже любить! Складно в якому плані собака швидко стомлюється. Це люди можуть цілодобово працювати: кави випив і вперед! Собаці не поясниш, що десь камера трохи зламалась, світло погасло, і потрібен третій дубль. Він не розуміє навіщо повторювати те, що вже двічі бездоганно зроблено.

Ви не збираєтеся за прикладом Сашка Волкова взяти на виховання щеня Мухтара?

У нашому будинку в Підмосковї вже живе кавказька вівчарка. Точніше, у дворі. У будинку прописаний кіт, який почувається абсолютним господарем і не сприймає жодних собак.

Родина дивиться ваш фільм?

Звичайно! Найбільший наш фанат це тато. Коли йде серіал, він припиняє лекцію і дозволяє своїм студентам його подивитися. Він навіть узяв собаку і назвав його Мухтар. Надто важлива для мене думка чоловіка. Він дуже талановита людина, композитор, абсолютний авторитет для мене. Тому що він ніколи не скаже «добре», якщо це погано.

А що кажуть самі співробітники міліції?

Коли в центрі іноді зупиняє ДАІ, завжди просять автограф і дякують «за те, що навіть наші діти по-іншому почали до нас ставитися». «Мухтар» — це така «казка про те, якою має бути міліція».

Знімаючись у Києві, за домом не сумуєте?

Я не почуваюся тут, як у засланні. Усе найсвітліше повязано в моєму житті з Україною. Тато родом з Полтавської області, де до 23 років я проводила в бабусі кожне літо. Хочу ось устигнути випустити тут альбом українських народних пісень, які вона мені співала. Я не стомлююся освідчуватися в любові Києву це місто у мене на першому місці, і тільки на третьому Москва.

А на другому?

Селище, в якому я живу. У Москві всі біжать і дивляться вниз, щоб не впасти. А у Києві можна гуляти, Хрещатик на вихідні перекривають. У нас це просто нереально: перекрити Тверську, щоб хтось там гуляв.

Читачі цікавляться: що буде далі з героями серіалу? І які плани у самої Алли Ковнір?

Я з 10 років працювала в театрі. Коли закінчиться «Мухтар» чи буде перерва, обовязково до цього повернуся. Я просила мене «вбити» і вивести у такий спосіб із фільму. Щоб глядач плакав і довго мене згадував. Три роки все-таки знімаюся... Але продюсери не погодилися. Кажуть, усе рівно доведеться тебе «оживити».

На знімку: Алла Ковнір та її чоловік Олегом із собакою Соломоном.