Футбол. Нещодавно завершилися поєдинки турніру «Кубок Першого каналу Росії» в Ізраїлі, в якому змагалися наші «Шахтар» і «Динамо». І знову увага прихильників українського футболу прикута до землі обітованої. Сьогодні в Тель-Авіві, на стадіоні «Рамат Ган», спершу зустрінуться молодіжні збірні Ізраїлю та України (16.30), а потім на цьому полі о 18.30 розпочнеться поєдинок національних збірних.

Наша головна команда зібралася в Києві, на динамівській базі в Кончі-Заспі, в понеділок за годину після полудня. Після невеликого відпочинку відбулося легке тренування. А потім працювали ще й увечері. Вчора о 10.00 наша команда вилетіла з «Борисполя» до аеропорту «Бен Гуріон».

За словами Олега Блохіна, гравці прибули до табору збірної, маючи різний стан функціональної підготовки. Отож головна мета якось збалансувати склад, враховуючи такий стан справ.

До речі, до Тель-Авіва футболісти збірної України вирушили ... двома літаками. Чотирма годинами пізніше група «збірників»-динамівців вилетіла до Ізраїлю разом зі своєю командою, котра вчора в Кейсарії розпочала черговий тренувальний збір. У тель-авівському аеропорту представників «Динамо» у головній команді країни зустріли і перевезли в розташування «бригади» Олега Блохіна.

Цікаво, що в Кейсарії динамівці готувалися взимку ще за часів Валерія Лобановського. Отож це вже стало традицією. Там чудові умови для роботи. Поряд національний парк (на знімку), де збереглися унікальні історичні споруди давніх часів. У цьому благословенному куточку Середземноморя динамівці перебуватимуть до 18 лютого. Наставник лідера чемпіонату України Анатолій Демяненко повідомив кореспондентові «Голосу України», що протягом перших пяти днів команда лише тренуватиметься. Затим відбудуться контрольні зустрічі, принаймні три. Дати і суперники узгоджуються.

Порівняно з попередніми двома нинішнього підготовчого періоду сталися певні зміни. До лав колективу повернувся Флорін Чернат, із «Динамо-2» до першої команди перейшли Андрій Єщенко та Вадим Мілько, котрі нещодавно добре зарекомендували себе в турнірі памяті видатного динамівського воротаря Олега Макарова. Грузина Імедашвілі замінив його співвітчизник Аладашвілі.

Усього у списку 29 футболістів. Але, як уже згадувалося, не всі вони одразу розпочнуть тренування. Лише завтра і післязавтра до колективу приєднаються гравці, делеговані до збірної України та інших національних колективів. Скажімо, Бадр Ель-Каддурі зіграє за збірну Марокко проти Тунісу. Балажа Фаркаша запрошено взяти участь у складі збірної Угорщини у представницькому турнірі на Кіпрі. До збірної Сербії викликано Маряна Марковича. Щоправда, його команда матчу не проводитиме, а лише тренуватиметься.

І насамкінець така інформація: наприкінці лютого для «Динамо» намічено ще один збір. Демяненко назвав його «ігровим». Він відбудеться в одній із центральноєвропейських країн, де клімат схожий на український. Тоді динамівці неодмінно зіграють із серйозними клубами.

Фото автора.