Шановна редакціє!

З новин по телевізору дізнався, що Президент Ющенко одноосібно спробував дозволити селянам продавати землю. Відтоді я втратив спокій.

Я селянин і за покликанням, і за родом занять. Тримаю чималеньке господарство, маю старенького тракторця, один з усього 1-го відділку колишнього радгоспу «Березанський» обробляю свій земельний пай самостійно. Тож, гадаю, маю право висловити свою думку щодо продажу землі. Я вважаю, що земля належить всьому українському народу. Земля — це не тільки поле, луги, ліси і т. ін. Земля — це життєвий простір всього народу. Народ в особі держави передав землю сільгосппризначення безоплатно, то чому ж селяни мають її продавати. Треба, щоб діяв такий принцип: не маєш змоги сам обробляти землю — здавай в оренду; можеш сам працювати — працюй; є кому передати землю у спадок — передавай; нема кому передати — поверни народу, державі, хай хтось інший працює. Я готовий будь-якої миті передати свій державний акт на землю в обмін на свідоцтво про оренду. По-моєму, чесно і справедливо. А держава повинна стояти на охороні землі!

Те, що Ющенко спонукає селян до продажу землі, я вважаю, є шахрайством на державному рівні. Як можна продавати землю, яка не має ціни і в прямому, і в переносному значенні. Ющенко сам сказав, що треба землю продавати, бо вже й так її продають і купують. Варто запитати: а на якій підставі? На мою думку, Верховна Рада повинна ініціювати розслідування всіх махінацій із землею і покарати не тільки винних у цих злочинах, а й тих, хто їх допустив.

Переді мною лежать сумнозвісні «Десять кроків назустріч людям». Жодного з яких Ющенко не виконав. Так чому він так поспішає продати українську земельку і кому? Щось тут не так. Пильнуймо!

Березань

Баришівського району

Київської області.