Запевнення у стратегічному партнерстві та у відсутності проблем у двосторонніх відносинах пролунали під час зустрічі Голови Верховної Ради України Олександра Мороза з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Глава українського парламенту високо оцінив рівень двосторонніх відносин і висловився за долучення України до Шанхайської ініціативи. На його думку, це дасть змогу відкрити величезний потенціал України як транзитної держави. Обмінялися співбесідники і позитивними оцінками зовнішньо- та внутрішньополітичного курсу держав. О. Мороз відзначив успіхи керівництва Казахстану у проведенні структурних реформ в економіці, зважену внутрішню і зовнішню політику, яка дала змогу країні посісти місце лідера в регіоні і зміцнити авторитет на міжнародній арені. Для України може стати корисним і досвід Казахстану в реформуванні аграрної сфери.

У свою чергу, Н. Назарбаєв визнав, що у розвитку двосторонньої співпраці велику роль відіграють парламенти обох країн. Він висловив вдячність Україні за підтримку прагнення Казахстану головувати у ОБСЄ у 2009 році.

Говорячи про політико-економічну ситуацію в Україні, Голова Верховної Ради України наголосив, що політична ситуація стабільна, уряд і парламент тісно співпрацюють, велику кількість законів ухвалено конституційною більшістю. О. Мороз вважає, що «в Україні встановлено баланс між інститутами влади», що «є підґрунтям для успішного розвитку вітчизняної економіки».

Президент Казахстану запросив Голову Верховної Ради України відвідати його країну з офіційним візитом у зручний час.