Комітет з питань економічної політики опрацьовує проект закону «Про порядок реалізації стратегічно важливих та пріоритетних для України інвестиційних проектів». Мета документу створення сприятливих умов для реалізації інвесторами за участю держави проектів, реалізація яких визначена як стратегічно важлива для економіки та безпеки України. А також реалізація інвестиційних проектів, визначених як пріоритетні для економіки країни.

Зокрема, пропонується встановити порядок проведення конкурсу на укладення угоди про спільне інвестування та використання спеціальних державних цінних паперів, що вносяться державою як внесок до статутного капіталу підприємства. Визначено розмір внеску з боку держави до статутного капіталу спільного підприємства та інших підприємств.

Згідно з проектом, в подальшому Кабінет Міністрів України може прийняти рішення про продаж пакету акцій окремого спільного підприємства, закріпленого у державній власності. Продаж пакетів акцій підприємств, що належить державі, здійснюється відповідно до законодавства України про приватизацію державного майна. Кошти від продажу такого пакета акцій будуть зараховані до доходів державного бюджету.

***

А вчора Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони провів міжнародний робочий семінар на тему: «Практичні аспекти парламентського контролю за сектором розвідки».