Центральна виборча комісія опрацювала 100 відсотків електронних протоколів із виборів Президента України. 

Тривалий час у комісії залишалися не підрахованими останні піввідсотка протоколів. Затримка була за містом Мар’їнка Донецької області. Як відомо, голосування на Сході відбувалося за екстремальних умов, і цей округ не мав технічної можливості ввести результати голосування до електронної системи «Вибори». Тож ЦВК чекала на паперові протоколи. Делегацію ОВК, яка прибула до Центрвиборчкому у четвер зранку, вітали як справжніх героїв, дякуючи їм за мужність. Щойно в комісії прийняли звіт членів ОВК, було здійснено підрахунок 100 відсотків електронних протоколів. Відповідно до них, Петру Порошенку віддали голоси 54,7 відсотка виборців. Юлію Тимошенко підтримали 12,81, Олега Ляшка — 8,32 відсотка громадян. Участь у голосуванні взяли 18 019 456 виборців.

Водночас, як повідомив під час брифінгу глава ЦВК Михайло Охендовський, офіційного оприлюднення результатів голосування слід очікувати не раніше вівторка. Адже, за його словами, зробити це комісія зможе лише після того, як буде прийнято всі оригінали протоколів із мокрими печатками з усіх окружних виборчих комісій (ОВК).

У ці дні Центрвиборчком працює в посиленому режимі, фактично цілодобово. І, як запевнив глава ЦВК, засідання вестиметься до того часу, поки не буде завершено прийняття всіх протоколів ОВК, які до них надійдуть.

Тим часом на офіційному сайті глави держави оприлюднено розпорядження «Про робочу групу із забезпечення проведення на Майдані Незалежності в місті Києві врочистостей з нагоди вступу на пост новообраного Президента України». Відповідно до нього робочу групу з підготовки інавгурації новообраного Президента очолить Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема.