Футбол. Ізраїль. ІІ міжнародний турнір «Кубок Першого каналу». Фінальний матч. 1 лютого.

«Спартак» (Москва) ЦСКА (Москва). 2:3 (основний час — 2:2, додатковий — 0:1). Голи: Дуду, 52, Павлюченко, 59, 87, Рамон, 67, Жо, 120.

«Спартак»: Хомич, Штранцль, Ковач, Їранек, Шишкін, Ковальчук, Моцарт (Сабітов, 79), Бистров (Торбинський, 79), Квінсі (Калиниченко, 119), Титов, Павлюченко. Тренер Володимир Федотов.

ЦСКА: Акінфєєв, Ігнашевич (Таранов, 104), В. Березуцький, О. Березуцький, Алдонін (Рамон, 57), Рахімич, Дуду, Красич, Жирков, Вагнер Лав (Шемберас, 74), Жо. Тренер Валерій Газзаєв.

Попереджено: Дуду, 51, Торбинського, 113. Вилучено Торбинського, 116 (друге попередження).

Арбітр Любош Міхел (Словаччина).

Тель-Авів. Стадіон «Блумфільд». 15 градусів. 8 000 глядачів.

Матч був по-справжньому кубковим: багато забитих мячів, голевих ситуацій, додатковий час та інтрига до останніх секунд. У першому таймі за кількістю гострих моментів певну перевагу мали армійці. В дебюті спочатку Вагнер Лав, а потім Жо могли відкрити рахунок. Обидва били низом, і щоразу мяч пролітав поруч зі стійкою воріт.

Проте й «Спартак», так би мовити, не відсиджувався. Час від часу Акінфєєва турбували Бистров і Павлюченко. Отак і пройшла перша половина з купою небезпечних моментів, але без жодного забитого мяча.

Однак глядачі не пошкодували, що прийшли на стадіон. Найцікавіше відбулося вже після перерви. Щоразу армійці виходили вперед, а спартаківці наздоганяли втікачів. До речі, обидва рази в червоно-білих відзначався Павлюченко. Спершу він напрочуд ефектно пробив головою після флангової передачі Моцарта. В іншому епізоді удар Ковальчука прийшовся в голову Ковача. Той пробив, і мяч влучив у Павлюченка, а вже від того влетів у ворота ЦСКА.

Треба віддати належне й армійцям, котрі забивали дуже красиво. Дуду поцілив майже з лінії карного майданчика. Ще ефектніше зіграв інший бразилець Рамон, влаштувавши справжній футбольний карнавал. Він на замахуванні переграв двох оборонців суперника і після цього влучив у ворота.

Основний час так і закінчився внічию. У додатковий спершу міг відзначитися Жо, котрий вискочив сам на сам із Хомичем. Та воротар ногою відбив мяча. Потім Титов влучив у поперечку. А все вирішилося останньої миті. Жирков зліва пробив штрафний, і третій бразилець Жо головою забив переможного мяча. Призовий мільйон доларів здобув ЦСКА.

Після урочистої і яскравої церемонії нагородження події фіналу коментували тренери його учасників.

Володимиру Федотову сподобалася гра обох команд.

На жаль, у нас знайшовся гравець, котрий своєю поведінкою звів нанівець зусилля всієї команди. Якби Торбинського не вилучили з поля, то ми не програли б цю зустріч. Тепер ми вже думаємо про матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти іспанської «Сельти». Мої підопічні ще не набули найкращих функціональних якостей. А от фізичний стан гравців досить високий.