В СБУ відбувся брифінг, на якому журналістів ознайомили з деякими підсумками роботи за минулий рік. Зрозуміло, що найбільше запитань викликало розслідування резонансних справ, зокрема, замах на життя екс-кандидата в президенти Віктора Ющенка та невдале полювання в Ізюмських мисливських угіддях на Харківщині.

Речниця відомства Марина Остапенко запевнила, що Служба безпеки розглядає всі можливі версії отруєння Віктора Андрійовича: від «популярної» — вечері на дачі Сацюка до маніпуляцій невідомого масажиста, який «виплив» у справі зі слів Генерального прокурора Олександра Медведька.

Ще одну сенсаційну новину Марина Остапенко спростувала. Недавно в Інтернеті зявилося повідомлення, що СБУ одержало попередження про вбивство Євгенія Кушнарьова напередодні його «санітарних оглядин» мисливських угідь. За словами Марини, жодних офіційних звернень ні від самого Кушнарьова, ні від інших осіб на Володимирську не надходило. Анонімні погрози на його адресу справді були, але вони датуються 2004 роком. Тоді один з харківських бізнесменів, якому голова облдержадміністрації відмовився допомогти одержати в оренду мисливські угіддя в Ізюмському районі, попередив адресата про «неприємності». Але Євгеній Петрович, здогадуючись про джерело цих прикрих, але словесних передбачень, не надав їм серйозної ваги і не звернувся до правоохоронних органів. СБУ за власною інформацією вийшла на автора анонімних послань і «провела з ним профілактичну роботу». З того часу жодних погроз ні від ображених бізнесменів, ні від інших осіб, ні від кабанів і вовків жертв санітарного обходу служба не зафіксувала.