У четвер на чергове закрите засідання Апеляційного суду Києва не з’явився свідок у справі про вбивство Георгія Гонгадзе, тому його учасники обмежилися переглядом відеоматеріалів. Розгляд справи суддівська колегія продовжить 5 лютого: про це журналістів повідомив адвокат підсудного Миколи Протасова — Віктор Чевгуз.

Тим часом стало відомо, що на прохання матері журналіста призначено експертизу ДНК волосся «таращанського тіла» — із залученням іноземних фахівців. Раніше таке дослідження не проводилося, хоча Леся Гонгадзе і пропонувала порівняти зразки з пасмом, що зберігається в неї від першої «зачіски» семимісячного Гії. Таким чином у ГПУ хочуть ще раз довести пані Лесі, що вона даремно сумнівається у належності «таращанської знахідки» її зниклому синові: нагадаю, з п’яти експертиз чотири однозначно це підтвердили.

Ще кілька днів тому в ефірі Радіо «Свобода» Леся Гонгадзе нарікала на повернення до нульового циклу розслідування справи про вбивство її сина: «Генпрокуратура дала нового слідчого Харченка, який має все почати з початку. Мені запропонували четвертий раз зайти в морг для того, щоб узяти матеріали для ДНК. Я була чотирнадцять годин біля цих кісток. Учетверте я не можу це зробити... Маючи таку кількість матеріалів, вони справу не розслідують. Для чого ще раз морг, ДНК?.. Пізнати те, що я бачила в моргу, і сказати, що це належить моєму синові, я не можу».

На відміну від Ради Європи, яка «розчарувалася» у Вікторові Ющенку за недотримання обіцянки розкрити справу про вбивство журналіста Гонгадзе, його мама до Президента поблажливіша: «Я думаю, що він просто не може це зробити».

Чому саме не може — запитання, на яке ми ще досі не одержали відповіді.