Футбол. Як відомо, 7 лютого в Тель-Авіві відбудеться товариський матч національних збірних Ізраїлю та України. Природно, що цю подію обговорювали і під час турніру «Кубок Першого каналу». Кореспондент «Голосу України» поцікавився в асистента тренера нашої збірної Андрія Баля про те, яке значення для нашого колективу має наступний поєдинок.

Насамперед це можливість зустрітися, попрацювати разом, перевірити готовність команди. Одне слово, отримати максимум користі. Власне, для цього

ФІФА та УЄФА й визначають спеціальні дні в річному календарі для таких поєдинків.

Увесь час наголошується на наших скромних резервах. Однак нові імена, хоча й рідко, але зявляються. Скажімо, от і півоборонця Євгена Левченка з «Гронінгена» викликано...

Я не сказав би, що Левченко, так би мовити, «чистий» новачок. Адже його вже викликали до збірної на товариський матч проти словаків у Трнаві 2002 року. Виходить, цей виконавець не така вже загадка. До того ж Володимир Веремєєв спеціально літав до Нідерландів, щоб зясувати, який нинішній стан цього гравця, оцінити його можливості. Результат відомий: Володимир Григорович порадив викликати Євгена. І Олег Блохін зробив це.

Андрію Михайловичу, серед тих, хто готуватиметься до матчу з ізраїльтянами, значиться Олександр Романчук, котрого «Динамо» нещодавно повернуло до своїх лав з «Арсеналу». За які заслуги він опинився серед кандидатів до збірної?

Олександр у першому колі нинішнього чемпіонату України відзначався стабільною і надійною грою. Його амплуа, до речі, дефіцитне. А ще в нього твердий характер, він непоступливий в єдиноборствах. Якщо Олександр любитиме більше футбол, ніж себе, то може досягти багато. А поки що він відзначається сумлінністю і працьовитістю. То чому б не дати йому шанс у головній команді країни?

А яке враження на вас справили гравцікандидати до збірної від «Шахтаря» і «Динамо», учасники турніру «Кубок Першого каналу»?

Однозначну оцінку дати важко. Олег Блохін і я переглянули матчі з участю наших команд. І, звісно, отримали певну інформацію про стан підготовки кандидатів. Зрозумійте, що нас не дуже цікавили турнірні досягнення цих клубів, а лише стан наших підопічних. І це було корисно.

Де проводитиме українська команда збір перед зустріччю вдома чи в Ізраїлі?

Часу на повноцінну підготовку, як завжди, бракує. Пятого лютого збираємося в Києві, а вже наступного дня вилітаємо до Ізраїлю. Сьомого лютого матч...