Учора ініціативна група громадян з проведення референдуму про дострокове припинення повноважень міського голови столиці Леоніда Черновецького і розпуску Київради, яку було створено на зборах громадян 23 грудня минулого року, отримала відмову в реєстрації.

Як повідомив в. о. заступника голови КМДА Володимир Головач, перевірка виявила, що реєстраційна відомість містить виправлення — у зв’язку з чим не можна впевнитись у дійсності відображених у ній відомостей. Документ, за його словами, містить 22 помилки, які не дають змоги врахувати зазначених у відомостях осіб як учасників зборів.

Натомість керівник секретаріату громадського об’єднання «Голос громади Києва» Володимир Бондаренко в інтерв’ю «Голосу України» повідомив, що ініціативна група знову подаватиме документи на реєстрацію. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, за його словами, не єдина підстава для недовіри міській владі. «Ігнорування звернень громадян, місцевих ініціатив, непрозора політика столичного керівництва не можуть не викликати обурення у киян», — зазначив депутат міськради.

...У свою чергу київський голова Леонід Черновецький повідомив, що Мін’юст зареєстрував розпорядження про підвищення тарифів у Києві. Щоправда, в самому міністерстві і в київському міському управлінні юстиції дуже здивувалися цій інформації. «Жодних розпоряджень, — повідомили в міськуправлінні, — до нас не надходило».

На знімку: мітинг проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги біля Київради.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.