Парламентська коаліція і уряд можуть врахувати пропозиції Президента України Віктора Ющенка про внесення змін і доповнень до закону про Кабінет Міністрів про це заявив на засіданні уряду Премєр-міністр України Віктор Янукович. «Можливо, ми погодимося з пропозиціями Президента, але, безумовно, шукатимемо можливість створення ефективного механізму співпраці між урядом і Президентом», — сказав премєр. В. Янукович також припустив, що текст закону про Кабінет Міністрів таки буде опубліковано: «Закон про Кабінет Міністрів обнародувано, але він не набув чинності, оскільки поки що не опублікований, зауважив премєр. Я вважаю, що немає жодних підстав тримати його далі, і його буде опубліковано найближчим часом». Глава уряду доручив Міністерству юстиції розпочати розробку законопроектів, які передбачають внесення змін до чинних законів, необхідних для реалізації ухваленого закону про Кабмін.

Загалом засідання уряду пройшло досить спокійно: Кабмін підтримав пропозицію Президента про призначення Володимира Огризка виконувачем обовязків міністра закордонних справ до затвердження парламентом кандидатури нового міністра. В. Огризку доручено ретельно підготувати зустріч з трійкою Євросоюзу, заплановану на 6 лютого.

А нещодавні відвідини премєром Львівщини надихнули його на думки про потребу передбачити в стратегії розвитку України до 2011 року, над якою нині працює уряд, головні пріоритети для кожного регіону. В. Янукович досить критично висловився стосовно так званого «формульного підходу» під час формування місцевих бюджетів. Адже, скажімо, у Львівській області зосереджено 50 відсотків обєктів культурного надбання, тому, на думку В. Януковича, необхідно не використовувати «формульний підхід», а розробляти державні програми. Так само, вважає премєр, повинні працювати державні програми охорони здоровя в екологічно небезпечних регіонах. За його словами, уряд повинен готувати «кричущі» державні програми, які буде винесено на розгляд парламенту. А «законодавцем мод» у підготовці таких програм має стати Міністерство економіки.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.