Це в середньому — 2459 гривень на місяць. Такі дані оприлюднило обласне управління статистики. Друге і третє місця посіли авіатори та моряки, які в грудні заробили трохи більше 2300 гривень. Уперше на п’яте місце з середньою зарплатою 2013 гривень вирвалися представники державного управління. Вони випереджають металургів, коксохіміків, шахтарів та машинобудівників.

Загалом середня зарплата становить понад тисячу чотириста гривень. Традиційно нижчими за цей рівень залишаються доходи вчителів, медиків і працівників культури. На початок року борги із зарплати становили трохи менше двохсот мільйонів гривень. Середня пенсія дорівнює 545 грн. І хоча це вище за прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, варто враховувати, що у кожного восьмого пенсія нижча від мінімуму. Лише третина пенсіонерів отримує понад 500 гривень на місяць.

Підвищення доходів населення сприяло зростанню наповнення товарами внутрішнього ринку. Загальний обсяг їх продажу торік становив 22,5 мільярда гривень, що на 27 відсотків більше, ніж за попередній рік. Більш як на третину зросли банківські вклади громадян. На початок року вони сягали понад вісім мільярдів гривень. Справжній бум переживає кредитування для придбання дорогих товарів, квартир, авто.