Футбол. Ізраїль. ІІ міжнародний турнір «Кубок Першого каналу».

«Хапоель» (Тель-Авів) — «Шахтар» (Донецьк). 1:4. Голи: Бєлік, 15, Огбона, 18, Чигринський, 36, Воробей, 59, Полянський, 75. На 82-й хвилині Абутбуль не реалізував пенальті (воротар).

«Хапоель»: Бен Шанан, Чен (Боднар, 63), Халіва (Паес, 46), Перетц, Дуані, Бадір (Абутбуль, 46), Вермот (Дадон, 72), де Бруно, Йолич, Бітон (Манзор, 46), Огбона (Алксаскі, 72). Тренер Іцхак Шум.

«Шахтар»: Плетикоса (Шутков, 46), Срна (Гай, 46), Гюбшман, Левандовський, Шевчук, Жадсон (Дуляй, 61), Матузалем (Кучер, 72), Фернандіньйо (Елано, 46), Бєлік, Маріка (Воробей, 57), Чигринський (Полянський, 61). Тренер Мірча Луческу.

Попереджено: Чена, 30, Гюбшмана, 80.

Арбітр Кірос Вассарас (Греція).

30 січня. Тель-Авів. Стадіон «Блумфільд». 14 градусів. 1 000 глядачів.

Турнірного значення цей матч уже не мав. Яка різниця, друге місце посісти у групі чи третє? Інша річ, що кожна гра «Шахтаря» розглядається крізь призму наступних поєдинків 1/16 Кубка УЄФА проти французького «Нансі».

Після зустрічі в коридорі біля прес-центру я привітав пана Луческу з перемогою і досить якісною грою його підопічних. І, користуючись нагодою, запитав його, як він оцінює стан готовності «Шахтаря» на сьогодні.

Ми перебуваємо на дуже важливому етапі підготовки. Щоправда, маємо ще два тижні, щоб постаратися все довести до ладу.

А що конкретно робитиме команда, де вона готуватиметься?

На жаль, окремі наші футболісти ще не набули потрібної функціональної готовності. Це насамперед бразильці. Отож робимо все, щоб вони належно підготувалися до першого матчу 1/16 Кубка УЄФА проти французького клубу «Нансі» 14 лютого вдома. А ті, кого викличуть до національних збірних (таких 15 чоловік), готуватимуться там. Залишається сподіватися, що їхній моральний стан буде позитивний. Працюватимемо в Донецьку...

Проти «Хапоеля» чемпіон України зіграв упевнено, з великим бажанням. Відчувалося, що гравці отримують насолоду від поєдинку. Рахунок відкрив Олексій Бєлік. Так він відсвяткував народження сина. Такий чудовий подарунок Олексієві зробила дружина Галина 26 січня. А вчора маленький Олександр разом із мамою зустрічали тата вдома.

Навіть забитий Огбоною мяч не знітив «гірників». Вони відповіли ще трьома. Могли забити більше. Адже відчувалося, що «Шахтар» використав далеко не весь свій потенціал. Вагомішою перемогу зробив Дмитро Шутков, котрий блискуче парирував пенальті.

І насамкінець ще одна інформація з табору «Шахтаря». Його вже колишній гравець, нігерієць Джуліус Агахова перейшов до англійського «Вігана». Про це ще минулої неділі на прес-конференції в Хайфі заявив Мірча Луческу. Нині 24-річний форвард перебуває в Лондоні, де вирішує питання зі своїм працевлаштуванням. За інформацією агенції Рейтер, його трансферна вартість перевищить чотири мільйони доларів. Саме таку суму донецький клуб виплатив його попередній команді «Есперанс» з Тунісу 2000 року. Агенція вважає, що за Агахову «Шахтар» одержить понад сім мільйонів доларів.

До речі, тоді в Хайфі Луческу сказав, що «Віган» цікавиться ще й Анатолієм Тимощуком. Капітан донеччан пропускав поєдинок проти «Хапоеля» (у матчі з ЦСКА він отримав червону картку) і спостерігав його разом із нами з ложі преси. Я поцікавився в півоборонця, наскільки серйозна та інформація. Він вибачився і сказав, що поки що утримається від коментарів. От коли ситуація буде зрозумілішою, тоді можна буде й поговорити. А тепер Анатолій зосереджений на роботі в національній збірній і «Шахтарі».

Нагадаємо, що турнір «Кубок Першого каналу» фінішує сьогодні. У фіналі зустрінуться московські клуби ЦСКА і «Спартак».

На знімку: момент зустрічі донеччан і тель-авівців.

Фото Валерія ДУДУША (прес-служба ФК «Шахтар»).