Футбол. Тренер національної збірної України Олег Блохін цими днями перебував в Ізраїлі, де спостерігав матчі «Кубка Першого каналу». Але позавчора через сімейні обставини змушений був повернутися додому. Прибувши до Києва, він оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до товариського матчу зі збірною Ізраїлю. Він відбудеться 7 лютого в Тель-Авіві.

Воротарі Олександр Шовковський («Динамо», Київ), Богдан Шуст («Шахтар», Донецьк); оборонці Олександр Романчук («Динамо», Київ), Олександр Кучер, Вячеслав Свідерський, Дмитро Чигринський (усі — «Шахтар», Донецьк), Андрій Русол, Володимир Єзерський (обидва — «Дніпро», Дніпропетровськ); півоборонці Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик (усі — «Динамо» Київ), Анатолій Тимощук («Шахтар», Донецьк), Максим Калиниченко («Спартак», Росія), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв (обидва — «Дніпро», Дніпропетровськ), Євген Левченко («Гронінген», Нідерланди); нападники Артем Мілевський («Динамо», Київ), Олексій Бєлік, Андрій Воробей (обидва — «Шахтар», Донецьк), Андрій Шевченко («Челсі», Англія), Андрій Воронін («Байєр», Німеччина).

Після чотирирічної перерви до збірної повертається Євген Левченко. Останнього разу до національної команди його викликали 2002 року на товариський матч з командою Словаччини.

Отримали запрошення на зустріч з Ізраїлем Андрій Шевченко та Андрій Воронін. Головна несподіванка списку Блохіна відсутність капітана київського «Динамо» Сергія Реброва. Це рішення Блохін пояснив так: потенціал цього футболіста добре відомий, тому викликати його на товариський матч не було особливого сенсу.

«Вирішили дати шанс проявити себе іншим футболістам. Скажімо, Шевченко тепер не має достатньої ігрової практики у своєму клубі. Тому він сам просив викликати його до збірної», — сказав Олег Володимирович.