Міський голова Одеси Едуард Йосипович Гурвіц відзначає день народження. Як кажуть у Південній Пальмірі, день і ніч гуляє вся Одеса з нагоди дня народження свого міського голови.

Народний депутат України 2, 3, 4 скликань Едуард Гурвіц ні на хвилину не уявляв себе без Одеси. Він працював майстром, виконробом, начальником будівельної дільниці, створив і очолив один із перших у колишньому СРСР кооперативів. Напевно, будівельна закваска Гурвіца і є головним лейтмотивом усієї його нинішньої діяльності. Одеса гарнішає на очах — ремонтуються дороги, будуються чудові житлові комплекси, як годинник працює громадський транспорт, а на вулицях щороку з’являються новенькі трамваї й тролейбуси.

Бути міським головою Одеси — це, повірте, завдання непросте. Тому що багато хто мріє жити в цьому місті, а вдається не всім, і тут кожен житель має свою думку про те, як керувати містом чи країною. Едуард Гурвіц є президентом Міжнародного Чорноморського клубу, представником України в Палаті місцевих рад Конгресу місцевої та регіональної влади Європи.

Едуарда Гурвіца в Одесі люблять, тому що він — за Одесу, а вона — за нього. Його люблять ті, чиє життя сьогодні нелегке — у місті працює 15 програм із надання соціальної допомоги незаможним і щорічно на це витрачається більш ніж 100 мільйонів гривень. Його люблять діти й молодь — на майбутнє міста закладаються в бюджеті величезні суми. До речі, про бюджет Одеси. Він наближається до 2 мільярдів гривень. І має соціальну спрямованість — в наш непростий час це воістину заслуговує добрих слів.

В Едуарда Гурвіца підростають онуки — Михайлик та Марійка. І вони приготували, звичайно, йому свої подаруночки. Серед них — і вірші. Шкода, що не вивчили поки що вони віршів про дідуся, яких складається в Одесі чимало.

Напередодні дня народження Едуард Гурвіц указом Президента України нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня. Це перша в його житті державна нагорода. І сподіваємося, що не остання.

З днем народження, Едуарде Йосиповичу!