Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся з головою Міждержавного авіаційного комітету Тетяною Анодіною.

МАК — правонаступник комісії з використання повітряного простору та керування повітряним рухом, комісії з державного контролю за безпекою польотів повітряних суден, Міністерства цивільної авіації (в частині функцій узгоджений державами-членами), а також обов’язків з міжнародних угод СРСР у сфері повітряних сполучень та участі в організації цивільної авіації.

Олександр Мороз і Тетяна Анодіна обговорили систему організації повітряного руху держав Співдружності, перспективні плани міждержавної організації цивільної авіації і напрями тісного співробітництва держав-учасниць СНД, а також — необхідність удосконалення законодавства в авіаційній сфері.

На зустрічі йшлося і про отримання сертифіката для Ан-148. До речі, 17 авіакомпаній Росії та України мають намір придбати сто таких літаків. Вже підписано контракти на доставку 41 літака Ан-148 з «КрасЭйр», «Пулково», «СКАТ», «Беркут».