Юлія Тимошенко закликає розробити і прийняти нову Конституцію України, яка збалансувала б повноваження різних гілок влади, надала сильні дієві важелі опозиції. І на доказ цього повідомила про створення БЮТ групи професіоналів, які вже почали працювати над проектом нового Основного Закону країни. Чинну нині Конституцію з її змінами вона назвала «інструкцією для рукопашного бою», бо цей документ не визначає точні повноваження суб’єктів влади, а тому шкодить національній безпеці України. Звідси і війна між Президентом та урядом, на яку вже звернули увагу США і Європа, закликаючи обидві сторони, наче «хлоп’ят у пісочниці», припинити протистояння. На думку лідерки блоку, вносячи зміни до Основного Закону, що вже набрали чинності, певні політичні сили мали на меті створити хаос у державі і повернути собі владу через перерозподіл повноважень Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Ці та інші революційні тези «леді Ю» виголосила перед 3321 депутатом-бютівцем, які у вівторок зібралися у столичному палаці «Україна» на Всеукраїнський форум місцевих рад. Зрозуміло, що на тлі таких заяв і перед очима такої широкоформатної аудиторії Юлія Володимирівна не згаяла нагоди пояснити однопартійцям свій «хід конем» під час прийняття закону про Кабінет Міністрів (не секрет, що й навіть визнані «гросмейстери»-бютівці на місцях не завжди могли його пояснити виборцям). БЮТ, сказала вона, проголосував за закон про Кабмін з тим, щоб припинити ганебну для України боротьбу, оскільки «він єдиний міг поставити все на свої місця».

Народним депутатам, головам обласних, районних, селищних рад з бютівськими мандатами, а також керівникам своїх фракцій і головам відповідних комісій Ю. Тимошенко неоднозначно заявила: за дев’ять місяців, що минули з часу переможних для бютівців виборів, уже розібралися з союзниками, які все «профукали», й опонентами, з якими «наші політичні шляхи не можуть перехрещуватися». Тому сподіватися більше немає на кого, слід «поставити жирний хрест на ілюзіях» і на наступних виборах до представницьких органів різних рівнів покладатися лише на власні сили. А ці вибори до парламенту і рад на місцях, судячи з упевненості Ю. Тимошенко, можуть бути достроковими. Якби вона у цьому не мала певності, навряд чи закликала б однодумців уже готуватися до виборчих баталій. «Уже сьогодні, — сказала доповідачка форуму, — ми розпочинаємо формувати новий депутатський корпус. Перша частина списку складатиметься з чесних депутатів, а друга — «на відкритому конкурсі» залежно від роботи нинішніх депутатів-бютівців і майбутніх кандидатів у народні обранці в закріплених за ними округах.

Лідерка БЮТ перерахувала учасникам форуму по пунктах стратегію і тактику майбутньої перемоги бютівців на майбутніх виборах. Окрім того, команда Тимошенко уже приступила до розробки маніфесту реформування місцевого самоврядування з тим, щоб обрані ради на місцях, образно кажучи, не сиділи на золотій жилі з простягнутою рукою.