25 січня 2007 року набуло чинності рішення суду про визнання недійсними відомостей про Олександра Мороза, поширених Інтернет-виданням "Українська правда" 15 березня 2006 року у статті "Мельниченко "здає" Мороза і Марчука" під авторством Олени Притули.

Як повідомляла прес-служба СПУ, після того як "Українська правда" відмовилась надрукувати лист О. Мороза із спростуванням звинувачень, які містились у статті, голова Соціалістичної партії України звернувся до суду.

2 жовтня 2006 року районним судом м. Києва визнано відомості, поширені в статті, такими, що не відповідають дійсності та порочать честь та гідність О. Мороза.

Колегія суддів Апеляційного суду м. Києва відхилила апеляційну скаргу Олени Притули, а рішення першої інстанції залишено без змін", — повідомив Ярослав Романчук — представник О. Мороза у суді.

Рішення суду, яке набуло чинності 25 січня 2007 року, зобов'язує відповідачів О.Притулу та Інтернет-видання "Українська правда" в місячний термін надрукувати спростування такого змісту:

"О. О. Мороз не знав про записи, які свідчили про загрозу життю Г. Гонгадзе, та не мав таких записів у своєму розпорядженні до моменту зникнення Г. Гонгадзе. Отримавши дані про спостереження за Г. Гонгадзе, він особисто повідомив його про це.

О. О. Мороз не ухилявся від спілкування зі слідчими Генеральної прокуратури України".

Прес-служба СПУ повідомляє, що О. Мороз принципово відмовився від свого права на матеріальну компенсацію, в грошовій формі, за заподіяну шкоду.