«Шахтар» (Донецьк) — ЦСКА (Москва). 0:2. Голи: Вагнер Лав, 39, Жо, 44.

«Шахтар»: Шуст, Срна, Рац, Кучер, Дуляй (Гай, 64), Тимощук, Елано (Жадсон, 56), Матузалем (Воробей, 46), Фернандіньйо, Маріка (Бєлік, 85), Чигринський. Тренер — Мірча Луческу.

ЦСКА: Акінфєєв, Шемберас, В. Березуцький, О. Березуцький, Алдонін, Рахімич, Дуду, Красич (Рамон, 46), Жирков (Таранов, 81), Вагнер Лав (Григор’єв, 84), Жо. Тренер — Валерій Газзаєв.

Попереджено: Шембераса, 19, Срну, 87, Григор’єва, 87. Вилучено Тимощука, 90+3.

Арбітр — Ален Гамер (Люксембург).

28 січня. Хайфа. Стадіон «Кіріат Еліезер». 16 градусів. У першому таймі злива. 3 000 глядачів.

У розпорядженні Валерія Газзаєва є виконавці різного рівня. Серед них такі таланти, як Жо, Вагнер Лав, Жирков. Є, як кажуть, міцні середняки. Скажімо, брати Березуцькі тощо. Однак із кожного з підопічних Валерій Георгійович «витискує» максимум користі для команди, налаштовуючи їх на гру, котра дає стабільні результати.

З усіх команд, що грають у турнірі «Кубок Першого каналу» і насамперед із п’яти учасників розіграшу Кубка УЄФА (лише кияни зійшли з єврокубкової дистанції), московські армійці справляють найліпше враження. Діють легко, швидко, злагоджено і результативно. До речі, суперником ЦСКА у єврокубку є ... «Маккабі» з Хайфи. Знов-таки, на вчорашній вечір цей клуб мав шанс вийти до фіналу, якби переміг спартаківців. І тоді в головному матчі за приз зустрілися б ЦСКА і «Маккабі» (Хайфа). Інтригуюча ситуація, чи не так?

Хоча Газзаєв сказав, що нічого незвичного він не бачить, бо це надто різні за рівнем і значущістю змагання. «Такий фінал тепер проти футболістів з Хайфи став би чудовою репетицією перед двома серйозними іспитами — матчами Кубка УЄФА проти ... «Маккабі» (Хайфа)», — прокоментував можливий перебіг подій наставник ЦСКА.

А «Шахтар» просто засмутив. Не такої гри чекали від нього. Розмови Луческу про те, що Маріка не забив у дебюті, що Шуст не має необхідного досвіду, що Вагнер Лав забивав з порушенням правил, що до 38-ї хвилини і наприкінці зустрічі «Шахтар» мав велику перевагу, непереконливі. Пояснення причин поразки можна знайти завжди. Та якщо немає гри, її не придумаєш.

Щоправда, тренер гірників кілька разів наголошував, що ЦСКА був сильніший і виграв заслужено. А що тут ще скажеш? Треба робити висновки.

Запитали пана Луческу і про причини відсутності в заявці Брандау, Леонардо та Агахови. До речі, двоє перших сиділи біля мене на трибуні.

— Брандау та Леонардо отруїлися і ще сьогодні перебували в лікарні. Агахова поїхав до англійського клубу «Віган». До речі, цей колектив має інтерес і до Тимощука.