25 січня 2007 року була оприлюднена заява міністра оборони України Анатолія Гриценка, в якій він у демонстративно хамській формі образив Голову Верховної Ради України Олександра Мороза і якою я як народний депутат України був шокований. У нашій політиці є люди, які не соромляться демонструвати свій низький рівень культури і вульгарність, але від міністра оборони Гриценка подібного казусу не чекав. Усе-таки людина у чині полковника, любить поговорити про честь офіцера, навчалася у США. Хіба американський полковник і міністр оборони при повному розумі і тверезій пам’яті дозволив би собі у таких виразах висловлюватися про главу вищого законодавчого органу, обраного до парламенту сотнями тисяч громадян країни?

Як повідомляють ЗМІ, міністр оборони України А. Гриценко свій хамський коментар на адресу Олександра Мороза дав журналістам у літаку, повертаючись з робочої поїздки.

З цілого ряду причин доводиться зробити висновок, що міністр був або у нетверезому стані, або у стані помутніння розуму.

Його гнів викликав офіційний лист О. Мороза, надісланий на звернення депутатів Одеської обласної та міської рад, де він висловив прохання захистити інтереси держави при вирішенні долі Одеського інституту сухопутних військ.

Що ж так обурило міністра оборони? Те, що глава парламенту офіційно листується з Прем’єр-міністром? То це ніяк не стосується міністра оборони. Гриценку не сподобалося те, що пропонується, аби будівлі, котрі належать державі, займали не військові курсанти, розформування інституту яких сам міністр ініціював, а студенти українських вузів? Але ж майно Одеського інституту сухопутних військ належить державі, а не міністру оборони України.

Гриценку не сподобалося, що з відомства Міністерства оборони хочуть забрати цінне майно? Мабуть, це і стало основною причиною його реагування. Анатолій Степанович із своєю командою так захопився приватизацією армійського майна, що щиро вважає, ніби всі придатні для продажу об’єкти свого міністерства він особисто повинен розпродати. Напевно, досвід колишнього заступника Гриценка Кредисова і перевірки КРУ не навчили Анатолія Степановича, що держава повинна діяти не на приватну кишеню, а на користь суспільства. Згідно з результатами перевірки діяльності Міністерства оборони України з 01.01.2005 р. по 01.07.2006 р. Головним контрольно-ревізійним управлінням України у діяльності цього відомства під керівництвом п. Гриценка тільки порушень земельного законодавства зафіксовано на суму 1 млрд. 739 млн. гривень. Якщо міністр оборони Гриценко вирішив продати із меркантильних міркувань майно Одеського інституту сухопутних військ, то йому це зробити не вдасться. Майно Одеського інституту повинне залишитися у державній власності.

Я та мої колеги по фракції Соціалістичної партії України звертаємося до Прем’єр-міністра України і Міністерства оборони України з проханням дати офіційні пояснення за фактом образ з вуст міністра оборони А. Гриценка на адресу Голови Верховної Ради України. Хамські вислови міністра оборони України дискредитують нормальні ділові відносини між урядом і парламентом і є неприйнятними для офіційного представника держави.

Соціалісти розраховують почути від керівництва уряду на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України оцінку заяв міністра оборони України та призначити службове розслідування такої його поведінки.