Футбол. Ізраїль. ІІ міжнародний турнір «Кубок Першого каналу».

«Динамо» (Київ) — «Спартак» (Москва). 2:2. Голи: Торбинський, 7, Павлюченко, 19, Михалик, 26, Ребров, 30 (п).

«Динамо»: Шовковський, Гавранчич, Родріго (Ващук, 46), Каддурі, Маркович, Гусєв (Шацьких, 65), Корреа, Михалик, Нінкович (Белькевич, 65), Ребров, Мілевський (Клебер, 74). Тренер — Анатолій Дем’яненко.

«Спартак»: Ковалевський, Штранцль, Іранек, Шишкін, Торбинський (Ковальчук, 28), Сабітов (Жедер, 46), Моцарт, Титов, Ковач (Бояринцев, 69), Бистров (Баженов, 85), Павлюченко. Тренер — Володимир Федотов.

Попереджено: Мілевського, 64, Михалика, 71, Ковальчука, 89.

Арбітр — Алон Яффет (Ізраїль).

27 січня. Тель-Авів. Стадіон «Блумфільд». 16 градусів. 10 000 глядачів.

Після нічиєї зі спартаківцями шанси «Динамо» на вихід до фіналу стали майже нульовими. Доля першого місця у групі від киян уже не залежала. Все вирішувалося вчора в поєдинку «Спартака» з «Маккабі», який закінчився пізно ввечері, коли це число газети було підписано у світ. Динамівців задовольняло, якби суперники зіграли між собою внічию. Ліпше — 0:0, були варіанти й за рахунку 1:1...

Тепер про сам поєдинок «задушевних» друзів. Кияни почали його впевнено. Упродовж перших хвилин діяли активно і створили кілька моментів біля воріт Ковалевського. Особливо близький до успіху був Гусєв. Але йому просто не пощастило. Після чудової горішньої передачі Реброва на лінію воротарського майданчика, куди з-за спин оборонців вискочив Олег. Та м’яч дуже невдало відскочив від газону, і динамівець просто втратив орієнтування.

Одне слово, з цієї досить великої хмари не впало жодної краплі. А от «Спартак» із відповіддю не забарився і добився свого. Невдовзі спартаківці напрочуд ефектно розіграли кутовий, і «Динамо» опинилося на межі катастрофи — 0:2.

Зізнаюсь, я не вірив у те, що кияни встановлять рівновагу, — гра в них просто розклеїлась. Проте протягом наступних десяти хвилин динамівці розвіяли всі побоювання песимістів. Михалик добив м’яча, котрий відскочив від поперечини після потужного удару зі штрафного Гусєва. А потім Ребров реалізував пенальті, призначений за порушення проти Мілевського, — 2:2.

За перемогу суперники боролися до кінця, але марно. Результат не змінився і був він ліпший для «Спартака». Анатолій Дем’яненко особливо оригінальних думок не висловив:

— Гадаю, що глядачі дістали задоволення від побаченого. Наша команда змогла відігратися, поступаючись 0:2. Зроблені мною заміни були зумовлені тактичними міркуваннями. На жаль, дуже багато браку припустився Корреа. А от Белькевич посилив гру, зробивши кілька гострих передач. Відзначу надійні дії Шовковського, котрий показав високий клас і не раз рятував команду. Проблеми в обороні не зникли, тому продовжуємо шукати варіанти. І ще одне. Наші футболісти грали на тлі тренувальних навантажень, бо готуємося до другого кола чемпіонату. Вважаю, що на цьому турнірі ми зіграли досить цікаві й корисні матчі.

На знімку: Сергій Ребров у «дружніх» обіймах спартаківця Моцарта.