Розмови про підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги мене лякають. Я не можу собі уявити, з яких грошей ми, пенсіонери, будемо за все платити?..

Тетяна КОРНЮШЕНКО.

Київ.

Нещодавно на засіданні уряду було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України, який передбачає зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг для соціально вразливих верств населення. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Дмитро ТАБАЧНИК.

За його словами, відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів з 1 січня 2007 року родини, які складаються з пенсіонерів та непрацездатних громадян, матимуть право на субсидію, якщо оплата за житлово-комунальні послуги перевищує 15% від сукупного середньомісячного доходу. Віце-прем’єр-міністр нагадав, що, відповідно до попередньої постанови, ця норма становила 20%.

Водночас Дмитро Табачник наголосив, що право на отримання субсидії мають також родини, котрі складаються з дітей та інвалідів першої і другої групи та в яких середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого громадянина не перевищує 50% прожиткового мінімуму.